Diplomirani i master fizioterapeuti prepoznati u sistemu srednjeg obrazovanja

June 21, 2016

Dana 10.06.2016. godine, Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u tehničkom mandatu, dr Srđan Verbić, doneo je odluku o dopuni Pravilnika o stepenu i vrsti obrazovanja nastavnika, stručnih saradnika i pomoćnih nastavnika u stručnim školama u području rada Zdravstvo i socijalna zaštita.

Udruženje diplomiranih fizioterapeuta Srbije se obratilo Ministarstvu dopisom sa zahtevom da se novi doneseni Pravilnik koriguje i diplomirani fizioterapeuti kao i masteri fizioterapije, kao profili koji imaju adekvatno obrazovanje, uvrste u isti. Na osnovu pribavljenog mišljenja Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, doneta je odluka da se Pravilnik dopuni pomenutim stručnim, odnosno akademskim nazivima.

Ovim, na oko malim, ali izuzetno važnim pomakom u regulisanju pravnog statusa stručnih profila diplomiranih i master fizioterapeuta omogućen je pravni osnov za učestvovanje kolega na konkursima srednjoškolskih obrazovnih ustanova i zapošljavanje u sektoru obrazovanja. Diplomirani fizioterapeuti u oblasti praktične nastave, a master fizioterapeuti u teorijskoj nastavi.

Ovakvi uspesi nas samo motivišu da i dalje uporno radimo, držimo se okupljeni oko iste ideje i cilja, da ne odustanemo i ne odreknemo se entuzijazma koji nam itekako treba.

 

KOLEGE ČESTITAMO!

 

U prilogu dopis Ministra Verbića sa odlukom. Unapred se izvinjavamo iz tehničkih razloga zbog lošeg kvaliteta fotografije dopisa. Za punu rezoluciju desni klik na fotografiju, odabrati opciju Open image/link in new tab ili View image.

viber image

Posted in Uncategorized, vesti