ODRŽANA AKCIJA SKRININGA ŠKOLSKE POPULACIJE U NOVOM SADU

April 23, 2016

Danas, 23. aprila sa početkom u 10 časova održana je pilot akcija skrininga telesnog držanja školske populacije u Osnovnoj školi “Đura Daničić” u Novom Sadu.

Uz svesrdnu pomoć i gostoprimstvo uprave škole, članovi Udruženja diplomiranih fizioterapeuta Srbije su sprovodili pregled posture dece od prvog do osmog razreda.  Pregled je bio organizovan u četiri učionice po unapred definisanom rasporedu na osnovu razreda koje učenici pohađaju, u formi punktova za evaluaciju određenih aspekata posture. Uz dobar odziv zainteresovanih roditelja, fizioterapeuti su iskoristili sve svoje veštine u svrhu kontrole rasta i razvoja školske dece. Ujedno su roditelji imali priliku saslušati rezultat pregleda svog deteta, dobiti savet kako da kritički posmatraju njegov razvoj, kome da se obrate za dalji tretman i ujedno da više čuju o samoj ulozi fizioterapeuta u svakodnevnom životu dece.  Galeriju sa fotografijama akcije možete pogledati OVDE.

Rezultati dobijeni obradom dobijenih podataka skrininga biće objavljeni u što skorijem roku i predstavljaće pouzdanu osnovu za planiranje daljih aktivnosti usmerenih ka deci ove starosne dobi.

Ovim putem želimo da se zahvalimo nastavniku fizičkog vaspitanja Milošu Bogdanoviću na bezrezervnoj pomoći u realizaciji ove akcije.

6gu8i7856

 

Tim UDFS  

 

 

Posted in vesti, za studente