Obeležavanje Međunarodnog dana fizioterapije 2016. godine

September 8, 2016

Danas na Međunarodni dan fizioterapije, 8.septembra sa početkom u 9 časova održana je akcija pod nazivom “Zdravo (po)rastimo“. Domaćin je bio vrtić “Guliver“ iz Novog Sada.

Mališani iz ovog vrtića imali su priliku da tokom 2h, koliko je akcija trajala, prođu razne poligone vežbajući svoje motoričke sposobnosti. Na ovaj korak Udruženje se odlučilo nakon rezultata iz prethodnih akcija u kojima je primećen znatan porast deformiteta kičme i ekstremiteta. S obzirom da je predškolski uzrast najosetljiviji za nastanak ovih deformiteta, fizioterapeuti su osmislili zanimljiv način da se kroz ciljanu igru i zabavu podstakne pravilan rast i razvoj. Uz srdačnu pomoć i gostoprimstvo uprave vrtića, akcija je uspešno realizovana. Ne treba zaboraviti i ljude koji su toj akciji poklonili svoje veštine i znanje i sproveli je u delo: Jasmina Pavkov, Katarina Volić, Željana Kablar, Lea Madacki, Sanja Kuzmanović, Snežana Lazić, Natalija Lazor, Ivana Madžarević, Katarina Ilić, Milena Kovačević, Zvjezdana Stevanović i Stefan Mirković.
Mališani su bili podeljeni u 4 grupe tako da je svaka grupa imala po 30 minuta da prođe kroz sve motoričke izazove koje smo za njih pripremili.

Klik ovde za FOTOGRAFIJE SA DANAŠNJE AKCIJE

Iskoristili bismo ovu priliku da se još jednom zahvalimo upravi i kolektivu vrtića “Guliver“, medijima koji su nas podržali, svim kolegama učesnicima i da svim fizioterapeutima čestitamo njihov dan.

Srećan Međunarodni dan fizioterapeuta!

Tim UDFS

14233273_10206984844130850_1513577855_o

Posted in vesti, za studente